Trasee Montane

trasee-turisticeMuntii Nemira, modesti ca inaltime (doar trei varfuri depasesc altitudinea de 1600 m), ascunsi in Carpatii Orientali intre muntii Ciucului si ai Vrancei, sunt mai putin cunoscuti si frecventati de catre drumeti decat alti munti din tara, dar ei prezinta un interes deosebit si credem ca valoarea lor turistica va fi pusa in evidenta in anii ce urmeaza.

In muntii Nemira, potentialul turistic este exprimat prin elemente deosebite de peisaj geografic, rezervatii naturale si monumente ale naturii, izvoare minerale cu o compozitie foarte variata si elemente antropice (obiective turistice, culturale, de arta populara), toate de mare importanta. Obiective turistice sunt usor accesibile de pe traseele de picior, de pe soselele modernizate sau de pe drumurile forestiere.

trasee-slanic-moldova
TRASEE TURISTICE

In prezentul site voi dezvolta doar traseele turistice ce au ca puncte de plecare si sosire statiunea Slanic Moldova urmand ca pe viitor sa continuam si cu detalierea altor trasee din Muntii Nemira.

Desi traseele turistice sunt marcate, deseori, marcajele se urmaresc greu, sunt aplicate numai intr-un sens ori au disparut pe mari distante datorita exploatarii lemnului din padure iar stalpii indicatori cu sageti sunt inexistenti.
Acesti munti sunt mai putin umblati de turisti si informatii asupra locurilor strabatute se pot obtine doar de la stane sau cabane forestiere (dar si aici muncitorii forestieri vin deseori din alte zone si cunosc prea putin imprejurimile).

Diferenta de nivel pentru ficare traseu turistic este determinata intre altitudinea maxima si altitudinea minima a traseului, iar timpul de parcurgere este stabilit pentru un turist cu resurse fizice modeste.

 

 

Sursa: colectia Muntii Nostri, nr. 29

Muntii Nemira, autor Mihail Albota
Editura Sport-Turism, 1983

Comentarii
GH.ISTRATE  - NU MAI CORESPUNDE CU REALITATEA   |2011-12-06 03:22:56
Ceea ce ne prezentati drept schita a traseelor turistice din Muntii Nemira, este de domeniul trecutului. Nu mai corespunde cu realitatea, adica, nu sunt trasee turistice marcate( marcaje sterse, vechi de peste 30ani). Nu sunt indicatoare, nu este nimic!!M. Albota, a scris acel ghid prin anii1983, cand totul era altfel. Acum sunt smecheri, care, iau bai pe proiecte de marcaj turistic si nu fac nimic, sau si mai rau, sunt platiti sa intretina marcajele turistice si isi bat joc!!
RaduSlanic  - Telefoane Utile   |2011-07-31 16:28:19
În caz de accident, anuntati:
Salvamontul: 0234/31.31.31 sau

Jandarmeria Montana Slanic Moldova 0234/34.81.73
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii! Pentru a va crea un cont apasati butonul LOGIN ce apare in bara de sus, partea dreapta. Daca nu doriti sa va creati un cont pe acest website puteti adauga comentarii in casuta facebook de mai jos.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Cazare Slanic Moldova

Nou in Cazare




Harta Dinamica

Harta Dinamica SLANIC MOLDOVA

Harta Slanic Moldova!

Statiunea Slanic Moldova

 
Statiunea Slanic Moldova"Daca o cale e mai buna decat alta, atunci fii sigur ca e calea naturii!" spunea Aristotel.

Poate ca de aceea oamenii au cautat timp de secole cele mai bune remedii in natura, si le-au gasit. Una dintre minunile naturii, pe langa frumusete, este si capacitatea de a vindeca. Iar una dintre principalele atractii pentru care este renumita statiunea Slanic Moldova o reprezinta chiar izvoarele ce constituie calea naturala de tratament pentru numeroase afectiuni, printre care cele digestive, ale glandelor anexe, ale aparatului respirator, ale bolilor de nutritie si metabolism.

Poze Zona Izvoarelor

slanicmoldova-zona-izvoarelor